OKUL VE ÖĞRETMENLE İLETİŞİM




            Çocuğunuz eğitiminde veli, okul ve öğretmen diyaloğu son derece önemlidir. B diyaloğun başlayabilmesi öncelikle veliye bağlıdır. Çünkü öğretmen tek tek her bir veliyle görüşemez, ancak toplantı yaptığında veliyle görüşebilir. O taktirde siz de bu toplantıları kesinlikle aksatmayın.
            Diyalog sadece öğretmenle sınırlı kalmamalı; veli okul ile de diyalog halinde olmalı. Eğitim demek sadece çocuğunuzun öğretmeni demek değildir, hademesinden tutun da okulun tüm görevlileri okul denilen mekanı yansıtır.
            Veliyle oklun diyaloğu samimi, içten ve yapıcı olmalıdır.
            Aşağıdaki yapılması gerekenleri lütfen dikkate alınız.
·         Öğretmene çocuğunuzla ilgili bildiğiniz her şeyi anlatın. Öğretmenin, çocuğunuzu tanımasına yardımcı olunuz.
·         Aile yaşantınızla ilgili çocuğunuzun öğretmenine temel bilgiler vermenizde fayda var. Örneğin kaç çocuğunuzun olduğu, evinizin mülkiyeti, babanın ne iş yaptığı, annenin çalışıp çalışmadığı gibi.
·         Çocuğunuzu sürekli öğretmenle korkutmayın. Bu sağlıklı bir metod değildir.
·         Öğretmenine sevgi ve saygı duymasını sağlayın.
·         Okul ile iletişime geçmek  için illaki bir olay çıkmasını beklemeyin, okulu arada bir ziyaret edin. Ancak, okul başarısı açısından sınıflara girmemeye çalışın. Öğretmenle teneffüslerde görüşün, idareyle ise muayyen zamanlarda diyalogda olun.
·         Okuldaki sosyal faaliyetlerde çocuğunuzun göreve almasını sağlayınız.
·         Çocuğunuzla ilgili evde bir problem yaşıyorsanız, destek almak için okul idaresine gitmekten çekinmeyiniz. İdarecinin müsait olduğu zamanda oturup konuşun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder