Çocukların Hayalleri ve Umutları


                                               

YOK OLAN UMUT


            Ailesi varlıklıydı. Telefonda şunları söyledi:
            “Anne baba, San Fransisko’dayım. Artık eve dönüyorum, ama sizden bir şey rica ediyorum. Yanımda bir arkadaşımı da getirmek istiyorum!”
            “Memnuniyetle oğlum, onunla biz de tanışmak isteriz.”
            “Fakat bilmeniz gereken bir şey var. O, savaşta ağır yaralandı. Bir mayına bastı ve bir koyula bir ayağını kaybetti. Şimdi sakat, kimsesiz, gidecek hiçbir yeri yok. Ona yardımcı olmalıyız. Bu yüzden gelip bizimle kalmasını istiyorum.”
            “Bunu duyduğumuza üzüldük oğlum. Belki elbirliğiyle onun başka bir yer bulmasına yardımcı olabiliriz.”
            “Hayır! Anne, baba lütfen.. Onun bizimle yaşamasını istiyorum.
            “Oğlum” dedi babası, “sen bizden ne istediğini bilmiyorsun. Onun gibi bir özürlü bize korkunç bir yük olur. Bizim kendimize ati bir hayatımız var ve böyle özürlü birinin hayatımıza engel olmasına izin veremeyiz. Bence hemen bu arkadaşını unutup eve dönmelisin. Kendi başının çaresine bakacaktır.”
            Çocuk o anda telefonu kapattı. Ve ailesi birkaç gün sonra San Fransisko polisinden bir telefon gelinceye kadar ondan bir haber alamadı. Çocuklarının yüksek bir binadan düşüp öldüğünün öğrenir öğrenmez, hemen San Fransisko’ya uçtular ve bu olayın kaza değil, intihar olduğuna inanan polisler tarafından, cesedi tespit etmeleri için şehir morguna götürüldüler. Üzüntülü anne baba morgta kendilerine gösterilen evlatlarını tanıdılar, ama b sırada bilmedikleri, bir şeyi daha öğrenip gözyaşlarına hakim olamadılar.
            Kendi oğullarının sadece bir kolu ve bir bacağı vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder